Bezienswaardigheden Barcelona

Barcelona is the place to be.

Dat beleven enkele miljoenen toeristen elk jaar weer. Wat maakt Barcelona toch zo bijzonder? Is het die typische Spaanse sfeer die in deze stad hangt? Of ligt het aan de veelzijdigheid van de bezienswaardigheden Barcelona? Of is het misschien Gaudi en alles wat hij aan de stad heeft nagelaten?

Bezienswaardigheden Barcelona

De Ramblas

Als Barcelona ter sprake komt, wordt door veel mensen onmiddellijk de Ramblas genoemd. En begrijpelijk. Want de Ramblas is uniek, gezellig en typisch Barcelona. En daarmee een van de belangrijkste bezienswaardigheden Barcelona. Een apart soort boulevard of promenade, midden in het centrum van Barcelona. Met heel veel mensen die genieten van de sfeer, de terrasjes en de kraampjes met de meest vreemde dingen. En natuurlijk het straattheater en de spontaan optredende individuen en groepen met dans, mimiek en muziek.

Antoni Gaudi

Een groep andere bezienswaardigheden Barcelona is alles wat Gaudi aan de stad heeft nagelaten. Want die twee, Gaudi en Barcelona, horen bij elkaar. Zijn Jugendstil gebouwen en zijn Park Guell vormen zijn eigenzinnige bijdrage aan zijn stad. Allereerst hebben we natuurlijk de Sagrada Familia. Ergens rond 1882 is hij aan de bouw van deze imposante kerk begonnen. En de kerk is nog steeds niet af. Misschien wordt hij in 2030 in gebruik genomen. Ook Casa Milo, Casa Vicens en Casa Batillo zijn van zijn hand en zijn echte bezienswaardigheden Barcelona waar honderdduizenden mensen per jaar van genieten. Zo apart, zo indrukwekkend. Het themapark Park Guell is helemaal aan zijn leven en zijn werk gewijd. Eveneens een bezoek meer dan waard.

Montjuic

Bezoek ook nog Montjuïc, een berg midden in Barcelona. Met het Olympisch Stadion, het kasteel, musea en de Botanische Tuin. En met schitterende uitzichten. Veel plezier met al deze bezienswaardigheden Barcelona. geniet met volle teugen!